Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 10

Escopinyes a la marinera

  • 10 de novembre de 2022
  • gremi
  • Receptes

Amb les escopinyes es poden preparar una gran diversitat de plats, sigui com a entrant o com a plat principal. En aquesta ocasió, compartim una riquíssima recepta d’escopinyes a la marinera.

Les escopinyes són un aliment molt sa, per ser baixes en greixos i calories. Posseeixen al voltant de 47 calories per cada 100 g i 0,05 g de greixos saturats. A més, són molt nutritives, riques en minerals com el ferro, el calci, el iode, el potassi, el fòsfor i el seleni. Contenen una font important de vitamina A, crucial per al desenvolupament dels ossos, així com per a la salut de la pell i els ulls.

Ingredients:

▶︎ 1 quilogram d’escopinyes
▶︎ 2 alls
▶︎ 1 ceba dolça
▶︎ 1 got petit d’aigua i vi blanc
▶︎ 1 branca de julivert fresc
▶︎ 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
▶︎ 1 cullerada sopera de farina de blat de moro

Preparació:

  • Netejar les escopinyes molt bé per treure tota la sorra. Esbandeix-les amb aigua de l’aixeta i introdueix-les en un recipient ple d’aigua freda. Deixa-les en remull durant una hora, torna a esbandir-les, omple novament el recipient amb aigua neta i un grapat de sal, i deixa reposar a la nevera una hora més.
  • Talla la ceba a juliana, pica el julivert i l’all; reserva-ho.
  • En una cassola poseu a escalfar a foc mitjà un raig d’oli d’oliva i sofregiu la ceba i l’all, remenant perquè es dauri una mica sense que es cremi.
  • Un cop ja estigui feta la ceba i l’all, afegeix la farina. Remena i deixa que es faci durant 1 minut.
  • Aboca el vi blanc i deixa que perdi una mica l’alcohol. Seguidament, afegeix l’aigua, no deixis de remenar quan aboquis els dos líquids per evitar que es formin grumolls. Abaixa el foc.
  • Afegeix a la cassola les escopinyes escorregudes i netes, aquestes deixaran anar el seu propi suc i li donaran al plat un sabor únic. Remena, afegeix el julivert picat i tapa la cassola deixant coure a foc lent uns 4 minuts o fins que s’obrin les escopinyes.
  • Una vegada obertes, posa-les a una font, i a menjar!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat