Amb les escopinyes es poden preparar una gran diversitat de plats, sigui com a entrant o com a plat principal. En aquesta ocasió, compartim una riquíssima recepta d’escopinyes a la marinera.
Les escopinyes són un aliment molt sa, per ser baixes en greixos i calories. Posseeixen al voltant de 47 calories per cada 100 g i 0,05 g de greixos saturats. A més, són molt nutritives, riques en minerals com el ferro, el calci, el iode, el potassi, el fòsfor i el seleni. Contenen una font important de vitamina A, crucial per al desenvolupament dels ossos, així com per a la salut de la pell i els ulls.
Ingredients:
▶︎ 1 quilogram d’escopinyes
▶︎ 2 alls
▶︎ 1 ceba dolça
▶︎ 1 got petit d’aigua i vi blanc
▶︎ 1 branca de julivert fresc
▶︎ 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
▶︎ 1 cullerada sopera de farina de blat de moro
Preparació:
- Netejar les escopinyes molt bé per treure tota la sorra. Esbandeix-les amb aigua de l’aixeta i introdueix-les en un recipient ple d’aigua freda. Deixa-les en remull durant una hora, torna a esbandir-les, omple novament el recipient amb aigua neta i un grapat de sal, i deixa reposar a la nevera una hora més.
- Talla la ceba a juliana, pica el julivert i l’all; reserva-ho.
- En una cassola poseu a escalfar a foc mitjà un raig d’oli d’oliva i sofregiu la ceba i l’all, remenant perquè es dauri una mica sense que es cremi.
- Un cop ja estigui feta la ceba i l’all, afegeix la farina. Remena i deixa que es faci durant 1 minut.
- Aboca el vi blanc i deixa que perdi una mica l’alcohol. Seguidament, afegeix l’aigua, no deixis de remenar quan aboquis els dos líquids per evitar que es formin grumolls. Abaixa el foc.
- Afegeix a la cassola les escopinyes escorregudes i netes, aquestes deixaran anar el seu propi suc i li donaran al plat un sabor únic. Remena, afegeix el julivert picat i tapa la cassola deixant coure a foc lent uns 4 minuts o fins que s’obrin les escopinyes.
- Una vegada obertes, posa-les a una font, i a menjar!
Comments are closed.