Els canelons és una de les preparacions més versàtils que podem aprendre a cuinar, i molt típica per aquestes dates. Què et sembla innovar i sorprendre els teus convidats aquest Dia de Nadal amb uns exquisits Canelons de Bacallà?
Ingredients:
▶︎ 12 làmines de plaques de caneló
▶︎ 2 pebrots verds
▶︎ 8 xampinyons
▶︎ 2 cebes
▶︎ 2 pebrots vermells
▶︎ 10 cullerades soperes de tomàquet casolà triturat
▶︎ 500 grams de bacallà dessalat
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
▶︎ 2 cullerades soperes de pebrot de romesco
Per a la salsa beixamel
▶︎ 2 cullerades soperes de farina
▶︎ 3 cullerades soperes d’oli d’oliva
▶︎ 2 gots de llet
▶︎ 1 pessic de nou moscada
▶︎ 1 pessic de pebre molt
Preparació:
- Hidrata les làmines de caneló en aigua calenta, o segueix el procés del fabricant per fer-ho.
- Esmicola el bacallà en trossos petits i poseu-lo a coure en aigua. Deixa que es cuini 5 minuts, treu-lo, escorre’l i reserva’l.
- Pica els xampinyons a trossos diminuts i sofregeix-los en una paella amb un rajolí d’oli. Cuina’ls fins que l’aigua que deixen anar s’hagi consumit i estiguin lleugerament daurats.
- Pica la ceba i els pebrots, i afegeix-los al sofregit. Després de 3 minuts, afegeix el bacallà que tenies reservat. Deixa 2 minuts més.
- Afegeix-hi el pebrot de romesco i el tomàquet, fes-hi unes voltes més perquè es barregin els ingredients i tindràs llest el teu farcit de bacallà per a canelons. Omple cada làmina amb una cullereta i enrotlla-les. Unta oli en una plata o safata per a forn i diposita-hi els rotllets.
- Per a la salsa beixamel, posa un raig d’oli a la paella. Afegeix 2 cullerades de farina i remou perquè no es torri massa. Si ho prefereixes, pots substituir l’oli per mantega.
- Aboca la llet lentament i ves remenant perquè no es formin grumolls. Si es formen, només has de posar la barreja a la batedora durant uns segons. Afegeix una mica de nou moscada i pebre a la salsa beixamel. Afegeix també un pessic de sal.
- La beixamel ha de quedar molt cremosa i no gaire espessa, ja que en refredar-se s’asseca una mica més. Aboca la salsa beixamel sobre els canelons i, si t’agrada, posa formatge parmesà per sobre. Porta els canelons al microones durant uns 7 minuts a màxima potència. Si la salsa beixamel s’ha assecat massa, afegeix-hi una mica d’aigua o llet i remena-ho fins a deixar-la cremosa. Ha de quedar amb una textura semblant a la de la llet condensada.
- Serveix els canelons de bacallà i empolvora una mica de romaní per sobre. Gaudeix-ne!
Comments are closed.