Compartim una deliciosa recepta, ideal per fer aquestes festes de Nadal. El salmó és un peix amb moltes propietats, vitamines i minerals, que sobretot és ric en àcids grassos omega 3.
És un peix blau que es troba durant tot l’any a la peixateria, i això el converteix en un ingredient perfecte per incloure en la nostra dieta i elaborar-hi diferents receptes.
Ingredients (per 2 persones):
▶︎ 2 trossos de salmó
▶︎ 1 paquet d’espinacs
▶︎ 100 mil·lilitres de nata per cuinar (crema de llet)
▶︎ 20 grams de formatge ratllat
▶︎ 1 làmina de pasta de full rectangular
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de pebre
▶︎ 1 ou (per pintar la pasta de full)
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
Preparació:
- Rentem els espinacs. Per cada dos trossos de peix amb mitja bossa serà suficient, que equival a uns 100 grams. Escalfem un parell de cullerades d’oli en una paella, i afegim els espinacs.
- Afegim la nata, el formatge ratllat i una mica de sal. Quan estigui tot barrejat, apaguem el foc i reservem perquè es refredi una mica.
- Estenem la massa de pasta de full i tallem 2 rectangles. Preescalfem el forn a 180 ºC.
- Tallem els trossos de salmó per racions, és a dir, un tros per persona. Retirar la pell i les espines.
- Posar damunt de cada rectangle de pasta de full un tros de salmó. A sobre del salmó estenem una capa de crema d’espinacs.
- Tanquem els paquets de pasta de full. Pintem els paquets amb l’ou batut i cuinem el salmó en pasta de full al forn a 180 ºC, amb calor amunt i avall, durant 15-20 minuts.
- Quan estiguin daurats, es retiren del forn i se serveixen de seguida.
Comments are closed.