El congre és un peix nocturn de la Mediterrània. Per les seves propietats i excel·lent sabor, és un peix molt utilitzat a la cuina i amb el que podem elaborar una infinitat de receptes.
Avui compartirem una senzilla, però deliciosa recepta de congre al forn, saludable i molt nutritiva, ja que aporta vitamines A i B, proteïnes i àcids grassos omega 3. L’acompanyarem amb una salsa verda exquisida i senzilla.
Ingredients:
▶︎ 1 congre de mida gran
▶︎ 3 alls
▶︎ 1 grapat de julivert fresc
▶︎ 2 pessics de sal
▶︎ 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 caiena (opcional)
Preparació:
- Demana al teu peixater que et doni el congre net i tallat a rodanxes i que et doni el cap per fer un brou de peix o fumet.
- Prepara una picada per amanir el congre al forn. Per fer-ho, introduir en una picadora d’aliments l’oli d’oliva, sal, julivert i all i tritura. També pots posar bitxo o caiena per donar-li un toc picant. Mentrestant preescalfa el forn a 180 °C amb calor amunt i avall.
- Col·loqueu les rodanxes de peix en una safata per a forn on hem posat un rajolí d’oli d’oliva, i distribuir la salsa verda amb ajuda d’una cullera.
- Deixa-ho durant 15 minuts, col·locant la safata a la meitat inferior per evitar que el peix es cremi. No convé cuinar en excés el peix, ja que perdria totes les propietats i textura sucosa.
- Pots acompanyar la recepta amb patates rostides al forn o amb verduretes.
Comments are closed.