La bròtola és un peix blanc que aporta al nostre organisme proteïnes de gran qualitat, que afavoreixen la regeneració dels teixits i el desenvolupament muscular.
Avui compartim amb vosaltres una recepta molt fàcil de fer, ideal per menjar-la tota la família: Bròtola amb salsa verda i navalles a la planxa
Ingredients:
▶︎ 1 bròtola
▶︎ 12 navalles
▶︎ 1 ceba tendra
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ 2 patates
▶︎ farina (per enfarinar)
▶︎ 100 ml. de vi blanc
▶︎ aigua
▶︎ oli d’oliva verge extra
▶︎ sal
▶︎ pebre
▶︎ 1 full de llorer
▶︎ julivert
Preparació:
- Fes un brou curt amb el cap del peix, aigua i unes branques de julivert. Cola i reserva el brou.
- Pela les patates, talla-les a rodanxes d’1 centímetre i posa-les a coure en una cassola amb aigua, un pessic de sal, un gra d’all pelat sencer, una fulla de llorer i 8 grans de pebre. Escorre i reserva les patates.
- Neteja el peix, treu els lloms i talla’ls a trossos. Pots demanar a la teva peixateria de confiança que prepari el peix.
- Col·loca les navalles en un bol gran i cobreix-les amb abundant aigua i un pessic de sal. Deixa-les a remull perquè vagin deixant anar la sorra que puguin tenir. Reserva. Cuina les navalles a la planxa. Assaona i reserva.
- Pica els altres alls i la ceba tendra finament. Fregeix en una cassola amb un rajolí d’oli. Afegeix-hi el vi blanc i dona-li un bull perquè s’evapori l’alcohol. Salpebra el peix, passa els trossos per farina. Fica’ls a la cassola, afegeix-hi una mica del brou reservat i cuina’ls durant 2 minuts per cada costat. Introdueix les patates i posa per sobre una mica de julivert picat.
- Serveix a la cassola o en un plat les patates amb el peix, i acompanya amb les navalles.
Comments are closed.