La sopa de salmó és un plat molt aromàtic i molt cremós. Preparar aquest plat és molt fàcil, ja que necessita pocs ingredients. Aquesta sopa no porta pasta, però sí que se li afegeix una part de nata al brou per aportar un sabor i cremositat únics.
Ingredients:
▶︎ 3 rodanxes de salmó
▶︎ 1 culleradeta de mantega
▶︎ 1 porro gran
▶︎ 1 litre de brou de peix
▶︎ 200 ml brou de verdures
▶︎ 4-5 patates grans
▶︎ 2 pastanagues grans
▶︎ 200 ml nata per cuinar
▶︎ 10 g anet fresc
▶︎ Sal
▶︎ Pebre acabat de moldre
▶︎ ½ culleradeta d’all en pols
Preparació:
- En primer lloc, netegem el porro i el piquem finament. Desfem la mantega en una cassola i sofregim el porro fins que estigui tendre.
- Pelem i netegem les patates i les pastanagues; les trossegem a daus.
- Afegim a la cassola i sofregim 2 minuts juntament amb el porro.
- Salpebrem al gust, afegim la meitat de l’anet picat, un pessic d’all en pols, el brou de peix i el de verdures, i deixem coure a foc fort 10 minuts o fins que les patates estiguin tendres (el temps dependrà de la mida dels daus).
- En aquest moment afegim la nata, la resta d’anet i el salmó trossejat a daus. Deixem coure tot junt uns altres 5 minuts fins que el peix estigui llest.
- Finalment, provem el punt de sal i rectifiquem en cas necessari.
- Retirem del foc i servim ben calent.
Comments are closed.