El sashimi de tonyina és un dels plats més consumits de la gastronomia japonesa. Consisteix en làmines de tonyina crua que s’acompanyen de salsa de soja per mullar-hi.
El sashimi és una de les elaboracions més delicades de la cultura japonesa i també és tot un art. La seva preparació esdevé tot un ritual. El més important, a l’hora de preparar un sashimi de tonyina o qualsevol altre peix, és triar un producte fresc i d’una qualitat superior de la teva peixateria de confiança.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 210 g de llom de tonyina vermella.
▶︎ 15 ml de salsa de soja
▶︎ 5 g de gingebre confitat
▶︎ 1 culleradeta de wasabi en pasta
Preparació:
- Posem la porció de tonyina sobre un paper absorbent perquè tregui l’aigua.
- Amb un ganivet ben afilat, fem làmines d’uns 3 mm. En el cas de la tonyina, fer el tall amb el producte congelat pot facilitar la feina.
- Posem el sashimi de tonyina sobre un plat per presentar-lo i l’acompanyem de 15 ml de salsa de soja, en un bol, de 5 g de gingebre confitat i d’1 culleradeta de wasabi en pasta.
Comments are closed.