Aquesta recepta de rap és molt fàcil de fer i el resultat és espectacular, tant per la vista com pel sabor.
El rap és un peix amb moltes propietats que té un valor calòric molt baix. Per contra, la seva aportació proteica és significativa i és una bona font de vitamines del grup B.
Ingredients:
▶︎ 2 talls de rap x persona
▶︎ 1 albergínia gran
▶︎ 1 pebrot vermell gran
▶︎ 3 tomàquets de pera
▶︎ 1 ceba de figueres
▶︎ 1 cullerada de concentrat de tomàquet
▶︎ 1 peça d’anís estrellat
▶︎ 1/2 litre de brou de peix
▶︎ oli d’oliva
▶︎ sal i pebre
Preparació:
- Posarem a coure les albergínies al forn, 45 minuts a 200 graus.
- Mentrestant farem la salsa sofregint primer la ceba i, tot seguit, el pebrot tallat a daus, durant uns deu o quinze minuts.
- Afegim els tomàquets, el concentrat de tomàquet i l’anís estrellat. Continuem amb la cocció deu minuts més.
- Quan hagi fet una mica “xup-xup” ho mullem amb el brou de peix. Deixem coure a foc mitjà entre 20 i 30 minuts aproximadament.
- Ho triturem ben finet.
- Piquem l’albergínia ja cuita i la posem en un colador, ja que volem que perdi l’aigua.
- Finalment, fem el rap a la planxa.
- I ja tenim el plat a punt per servir. Posem una mica d’aquesta salsa al fons del plat i per sobre el peix.
Comments are closed.