Aquesta recepta triomfa per a la seva senzillesa en combinar pasta italiana amb el sabor del marisc preparat amb un toc d’all i bitxo.
És ideal per sorprendre el cap de setmana o per fer entre setmana en molt pocs minuts.
Ingredients per a 2 persones:
▶︎ 160 gr d’espaguetis o qualsevol pasta llarga i fina
▶︎ 150 gr de gambes
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 bitxo
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ Julivert
Preparació:
- Preparem les gambes retirant els caps i pelant el cos. Amb això i una mica d’aigua, preparem un brou curt que podem fer servir per coure-hi la pasta, o guardar-lo al congelador per a quan necessitem un brou de peix o marisc.
- Daurem els grans d’all filetejats i el bitxo en abundant oli d’oliva verge extra. Quan l’all comenci a daurar-se, afegim els cossos de les gambes, apaguem el foc i tapem amb un plat perquè les gambes es facin al seu propi vapor sobre l’oli calent.
- Coem la pasta en un litre i mig d’aigua amb 10 g de sal i sense afegir oli.
- Un cop tinguem la pasta al dente, la passem al bol o font on la servirem. Afegim les gambes sobre els espaguetis i remenem de manera que la pasta s’impregni bé amb l’oli aromatitzat.
Comments are closed.