El bacallà és un peix blanc que aporta calci, potassi i fòsfor, per això és bo per a l’osteoporosi, per al cor, la contracció muscular i per al cervell. Gràcies al fet que s’alimenta de plàncton, el bacallà aporta moltes vitamines. Els seus àcids grassos omega 3 contribueixen a reduir el colesterol.
Compartim una recepta de bacallà molt fàcil de fer i amb un sabor espectacular.
Ingredients (per a 2 persones):
▶︎ 5 o 6 dgrans d’all
▶︎ 1 bitxo
▶︎ 150 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 2 lloms de bacallà al punt de sal (d’uns 150 g aproximadament cadascun)
▶︎ Julivert (opcional)
Preparació:
- Peleu els alls, talleu-los a rodanxes fines i trossegeu el bitxo.
- Daureu els alls amb el bitxo a l’oli.
- Assequeu el bacallà i cuineu 5 o 6 minuts en l’oli amb la pell cap amunt.
- Voltejar el bacallà i cuinar 2 minuts més.
- Retireu el bacallà, deixeu temperar l’oli i bateu-lo.
- Reincorporeu el bacallà a la cassola i escalfeu-ho una mica.
- Serviu el bacallà amb la salsa per sobre.
- Decorar amb all, bitxo i julivert picat.
Comments are closed.