Si busques donar-li un toc diferent al teu arròs, t’oferim aquesta recepta d’origen peruà amb escamarlans, que t’ajudarà a sortir de la rutina gastronòmica i amb la que sorprendràs els teus convidats.
Ingredients:
▶︎ 100 grams d’escamarlans.
▶︎ 1 dotzena de petxines.
▶︎ 1/2 dotzena de cloïsses.
▶︎ 1/2 dotzena de musclos.
▶︎ 1/4 kg de calamar.
▶︎ 1/4 kg de pop.
▶︎ 1 kg d’arròs blanc.
▶︎ 1/2 de tassa de coriandre picat.
▶︎ 3 alls.
▶︎ 1 ceba.
▶︎ 1/2 tassa de pèsols.
▶︎ 3 cullerades d’ají panca.
▶︎ 3 cullerades d’ají groc mòlt.
▶︎ 3 cullerades de pasta de tomàquet.
▶︎ 2 llimones.
▶︎ Julivert, brou de musclos o de peix, sal i pebre.
Preparació:
- Primer, en una paella gran, incorporem 4 cullerades d’oli amb 2 tasses de cebes vermelles prèviament picades. Es deixa a foc suau durant 1 minut.
- Hi afegim 1 cullerada d’all molt i 2 cullerades de ceba picada molt fina. Deixem sofregir 1 minut i afegim 1/2 tassa d’ají groc i 1/4 de tassa d’ají panca liquat.
- Deixem sofregir 5 minuts i afegim un pessic de sal, un altre de pebre, un pessic de comí, cúrcuma i orenga.
- Després, afegim 1/4 de tassa de pebrots vermells picats, 1/4 de tassa d’ají groc picat, 1 tassa de pèsols cuits, 1/2 tassa de blat de moro cuit, 1/4 de tassa de coriandre, un raig de vi blanc i 1 rajolinet del brou dels musclos cuits.
- Afegim l’arròs cuit a banda. Un cop la barreja estigui llesta, ho deixem bullir tot durant 5 minuts. Deixem que l’arròs absorbeixi una mica de suc i hi afegim els mariscs: 12 escamarlans, 12 petxines i 1 tassa de calamar cru pelat i tallat a tires. Finalment, afegim els musclos sense closca.
- Esperem un parell de minuts més a foc fort perquè els sabors es barregin. Provem que la sal estigui al punt, espremem una llimona i llest!
Comments are closed.