Les amanides a Tailàndia són força diferents de les d’altres països, no porten ni oli, ni enciam… Es tracta d’utilitzar, en realitat, una important quantitat de peix o marisc amb uns quants vegetals. A més, van assaonades amb una salsa de sabors dolços, salats, àcids i picants que es poden ajustar al gust de cadascú.
Animeu-vos a fer aquesta amanida tan internacional!
Ingredients:
▶︎ 150 g de llagostins pelats
▶︎ 200 g de sípia tallada (o calamar)
▶︎ 150 g de tomàquet cherry, o el tomàquet que més us agradi
▶︎ 1/4 de ceba vermella
▶︎ 3 xilis picats o pebrot vermell si no us agrada el picant
▶︎ 2 grans d’all picat
▶︎ una bona quantitat de fulles de coriandre
▶︎ una mica de cibulet tallat
▶︎ 3 cullerades de suc de llima
▶︎ 2 cullerades de salsa de peix
▶︎ 1/2 cullerada de sucre
Preparació:
- Tallem els tomàquets cherry per la meitat.
- Posem aigua a bullir.
- Mentrestant, en un bol preparem la salsa; hi afegim els xilis picats, els alls picats, el sucre, la salsa de peix, i el suc de llima. Ho barregem tot bé.
- Quan l’aigua estigui bullint, afegim la sípia i la cuinem un minut, la movem una mica i la traiem escorrent bé l’aigua.
- La posem amb la salsa.
- A la mateixa aigua cuinem els llagostins i, quan estiguin llestos, els passem també a la salsa.
- Al bol, afegim la ceba vermella, el tomàquet cherry i barregem bé amb la salsa.
- Finalment, incorporem el coriandre i cibulet, i tornem a barrejar-ho tot bé.
Comments are closed.