Sens dubte aquests pebrots farcits són una manera molt original d’incorporar regularment el peix i el marisc en el menú setmanal. A més, es tracta d’una recepta molt equilibrada on podem combinar a la perfecció una gran quantitat de nutrients.
Ingredients:
Per als pebrots farcits:
▶︎ 4 pebrots grossos (verds, vermells o grocs)
▶︎ 250 g de peix blanc (com lluç o rap), tallat en trossos petits
▶︎ 150 g de gambes pelades i trossejades
▶︎ 150 g de musclos o cloïsses (opcional)
▶︎ 1 ceba mitjana, picada
▶︎ 2 grans d’all, picats
▶︎ 1/2 tassa de tomàquet triturat
▶︎ 1/2 tassa de vi blanc sec
▶︎ 2 cullerades d’oli d’oliva
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ 2 cullerades de julivert fresc picat
▶︎ Formatge ratllat per sobre (opcional)
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 graus.
- Talla la part superior dels pebrots i treu les llavors i les membranes interiors. Rentar-los bé.
- En una paella gran, escalfa les dues cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegeix la ceba i sofregir fins que estigui transparent, afegir l’all picat i sofregir durant un minut més.
- Afegeix els trossos de peix i el marisc a la paella. Sofregir durant uns 3-4 minuts fins que el peix canviï de color i el marisc estigui rosat.
- A continuació, posar els musclos o cloïsses, si les utilitzes, el tomàquet triturat i el vi blanc. Coure durant uns 5 minuts fins que el vi s’hagi reduït a la meitat.
- Afegeix el julivert picat i ajustar la sal i el pebre al gust. Retirar la paella del foc.
- Omplir els pebrots amb la barreja de peix i marisc. Col·loca els pebrots farcits en una safata per al forn.
- Cuinar els pebrots al forn preescalfat durant uns 30-35 minuts.
- Quan estiguin fets, pots acompanyar-los i servir-los amb una base de tomàquet fregit.
Comments are closed.