Comencem una sèrie de receptes elaborades per la Júlia i la Montse, dues amigues des de la infantesa que han creat un bloc on mostren les receptes de les seves mares, àvies i del seu entorn en general. El seu objectiu és compartir aquest llegat amb tots nosaltres, i mantenir-ho viu perquè no es perdi.
Les seves receptes de peix i de marisc recullen tota la tradició de la cuina catalana.
Ingredients:
▶︎ Serviola
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ 2 fulles de llor
▶︎ Herbes aromàtiques, farigola i romaní
▶︎ Patates
▶︎ 1 ceba
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 o 2 tomàquets, segons mida
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal
▶︎ Pebre
▶︎ Llimona
▶︎ Julivert
▶︎ 1 got de vi blanc
▶︎ Brou de peix
Preparació:
- Pelem les patates, les tallem a rodelles i reservem.
- Pelem la ceba i la tallem a juliana.
- Preparem una safata de forn, hi posem un rajolí d’oli, fem una capa de patates i al damunt hi posem la ceba.
- Salpebrem, amanim amb oli, afegim una mica de brou o vi blanc, tapem amb paper d’alumini i enfornem 30 minuts a 220 ºC.
- Mentrestant preparem el peix que ja tindrem net.
- Salpebrem per fora i també a l’interior. A dintre hi posem 2 rodelles de llimona, 1 fulla de llor i els grans d’all pelats i tallats per la meitat.
- Ratllem el tomàquet, piquem el julivert i reservem.
- Passats els 30 minuts, traiem la safata del forn i posem el peix sobre les patates. Repartim el tomàquet ratllat al damunt, afegim mig vas de vi i mig vas de brou.
- Ho entrem de nou al forn, aquest cop sense tapar, i deixem 20 minuts a 220 ºC.
Per saber-ne més:
Per fer aquesta recepta, serveix qualsevol peix d’escata: calet, orada, déntol, pagre, càntera, etc.
El temps de cocció varia en funció de la mida del peix. Cada forn és diferent, cal vigilar. En funció de la varietat de patates que facis servir i del seu gruix necessitaràs uns 40 o 45 minuts de cocció.
✨ Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.