Aquesta recepta de sabor intens uneix la frescor d’un peix com la melva amb la intensitat de l’escabetx. La barreja de tots els ingredients donen lloc a un plat on es combinen a la perfecció textures i aromes.
Ingredients:
▶︎ 900 g de melva neta i filetejada
▶︎ 500 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 180 ml de vinagre de vi blanc
▶︎ 3 o 4 grans d’all sencers i amb pell
▶︎ Unes branquetes de farigola
▶︎ 1 branqueta de romaní
▶︎ 2 fulles de llor
▶︎ 1 cullerada de pebre negre en gra
▶︎ 1 culleradeta de pebre vermell dolç
▶︎ 2 albergínies
Preparació:
- A la peixateria demanem que ens preparin el peix sense cap ni espines i filetejat.
- En una cassola posem l’oli, els grans d’all, els grans de pebre i les herbes. Escalfem l’oli i, quan les herbes i l’all comencin a fregir-se (això fa que l’oli agafi tota l’aroma de les herbes), afegim el pebre vermell dolç.
- Donem un tomb ràpid per tal que no es cremi.
- Afegim el vinagre de vi blanc.
- Remenem una mica perquè el vinagre s’evapori i no quedi massa fort.
- Posem els filets de peix i ho deixem mig minut i apaguem el foc. Ho deixem a la mateixa cassola o en una plata, de manera que quedi tot cobert per l’escabetx.
- Agafem les albergínies, les tallem a trossos, les salem i les enfarinem.
- Les fregim fins que quedin rosses i les col·loquem al damunt del peix perquè agafin el gust de l’escabetx.
✨ Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.