Els calamars aporten poc greix a l’organisme i, en canvi, moltes proteïnes magres, essencials per al creixement i la reparació dels teixits del cos. En aquesta ocasió, compartim amb vosaltres una recepta ideal, molt saborosa i tradicional, per aquests dies de festes.
Ingredients per a 6 persones:
▶︎ 6 calamars (1200 g nets)
▶︎ 2 ous
▶︎ 320 g de carn picada barrejada (vedella i porc)
▶︎ 2 cebes
▶︎ 5 tomàquets
▶︎ 6 escamarlans (opcional)
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
Per fer la picada
▶︎ 10 ametlles
▶︎ 1 gra d’all
Preparació:
- Bullim un ou 10 minuts justos, refredem amb aigua, pelem, piquem i reservem.
- Posem una cassola al foc i fregim els escamarlans 2 minuts per perfumar l’oli. Retirem i reservem.
- A la mateixa cassola fregim lleugerament les potes i les aletes dels calamars uns minuts. Retirem i piquem amb picadora o amb ganivet. Reservem.
- En un bol barregem la carn picada, les potes i les aletes picades, l’ou dur i un ou cru. Salpebrem, barregem bé i omplin els calamars amb una cullera. Tanquem amb un escuradents.
- Marquem lleugerament els calamars a la cassola on hem cuit els altres ingredients. Reservem.
- Pelem la ceba, la piquem amb ganivet (no la ratllem), i la sofregim a la mateixa cassola. Afegim el tomàquet ratllat.
- Un cop fet el sofregit afegim els calamars, donem un parell de voltes i hi posem aigua sense cobrir. Deixem coure 35 minuts a foc suau.
- Preparem la picada amb el morter. Quan faltin 10 minuts per acabar, afegim els escamarlans i la picada.
- Rectifiquem de sal. Apaguem el foc, deixem reposar i servim.
✨ Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.