La càntera és un peix especialment bonic que pot arribar a mesurar de 20 a 50 cm. Pertany a la mateixa família dels peixos tipus orada, sarg, déntol, pagell…, els coneguts com a “peixos d’escata”. Es pot cuinar de diverses formes. Avui compartirem una ben senzilla però molt saborosa, el carpaccio.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 500 g de càntera
▶︎ Sal Maldon
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Llimona
▶︎ Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Netegem el peix, l’obrim per la meitat i traiem l’espina (li podem demanar al nostre peixater o peixatera de confiança que faci aquesta feina).
- Congelem els lloms un mínim de 48 hores.
- Abans de descongelar totalment i amb la pell a sota, tallem filets molt prims, com carpaccio, i els posem en una safata.
- Pinzellem el peix amb suc de llimona. Salpebrem al gust i el deixem 30 minuts a la nevera.
- El traiem uns minuts abans de servir i l’amanim amb l’oli d’oliva.
✨ Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.