La protagonista d’aquest plat és l’escórpora, un peix ric en nutrients i sabor intens, que acompanyem amb una maionesa irresistible d’alls escalivats i safrà. A més de ser un banquet per al paladar, l’escórpora és una font excel·lent de proteïnes magres, àcids grassos omega-3 beneficiosos per a la salut cardiovascular, i importants vitamines i minerals com la B12, el fòsfor i el seleni. Aquesta fusió única de sabors mediterranis amb una dosi generosa de beneficis nutricionals, converteix aquest plat en una opció exquisida i saludable per als amants de la cuina.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 1 escórpora de 2 kg
▶︎ Oli
▶︎ Sal maldon
Per fer la maionesa
▶︎ 1 ou a temperatura ambient
▶︎ 1 cabeça d’alls escalivada sencera
▶︎ 200 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Safrà
Preparació i cocció:
- Demanem a la peixateria que ens netegin el peix, l’escatin i ens facin lloms. L’espina i el cap el guardarem per una altra recepta.
- Escalfem la planxa molt calenta, afegim unes gotes d’oli i posem el peix amb la pell cap amunt. Deixem coure uns 4- 5 minuts i li donem la volta. Deixem coure uns minuts més, afegim una mica de sal maldon i servim amb la maionesa.
Preparació de la maionesa
- Premem amb els dits la cabeça d’alls i sortirà l’all escalivat. Ho posem al got de la batedora, hi afegim un ou sencer (és important que estigui a temperatura ambient), uns 10-12 brins de safrà, l’oli, i una mica de sal.
- Posem el braç de la batedora al fons del got, la posem en marxa sense aixecar el braç del fons i esperem que qualli. Quan veiem que ja està quallant, podem començar a moure lentament el braç amunt i avall fins que agafi tot l’oli i quedi una salsa homogènia.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.