Acompanyat d’una harmoniosa combinació de menta fresca, julivert i el toc cítric de la llimona, aquest plat et seduirà amb la seva frescor inigualable. Més enllà del seu sabor excepcional, el peix espasa és una font de nutrients essencials, oferint proteïnes magres, àcids grassos omega-3 que promouen la salut cardíaca, i vitamines B, com la B6 i B12.
Ingredients per a 6 persones:
▶︎ 600 g de peix espasa
▶︎ Julivert
▶︎ Menta fresca
▶︎ 1 llimona
▶︎ 100 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 50 ml d’aigua mineral
▶︎ Sal
▶︎ Pebre blanc molt
Preparació i cocció:
- Demanem a la nostra peixateria que ens treguin la pell del peix espasa i ens el tallin a tires de 0,5 cm de gruix, aproximadament.
- Espremem la llimona i reservem el suc. Piquem el julivert i el reservem.
- Posem al vas de la batedora l’oli, l’aigua, 2 cullerades de julivert, 15 fulles de menta, el suc de la llimona, la sal i el pebre. Ho triturem ben fi i ho reservem.
- Al moment de servir, posem la salsa en una cassola i l’escalfem.
- Quan comenci a bullir salpebrem el peix i l’afegim a la cassola.
- El peix es cou en menys d’un minut. Tapem, retirem del foc i servim.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.