Gaudeix dels sabors mediterranis amb aquesta deliciosa recepta de rap a l’all cremat! Els aromes intensos de l’all donen vida a aquest plat on es ressalta el sabor del rap. Una proposta gastronòmica que captivarà els teus sentits.
Ingredients per a 4-5 persones:
▶︎ 1,2 kg de rap tallat a rodanxes de 2 cm
▶︎ 8 grans d’all pelats
▶︎ 2 branques de julivert
▶︎ ½ llesca de pa rodó de mig quilo
▶︎ 100 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre blanc molt
▶︎ Farina
▶︎ ½ litre de fumet de rap
Preparació i cocció:
- Posem una olla amb aigua i sal al foc. Hi posem el cap del rap, cobert d’aigua, i ho deixem bullir uns 40 minuts.
- Colem i reservem. Obtindrem més d’un litre de fumet.
- Posem una paella amb oli al foc i fregim els alls pelats i laminats fins que quedin rossos però sense cremar-los. Els retirem i els reservem.
- En el mateix oli, fregim el pa, que quedi ros pels dos costats, el traiem i el reservem.
- Salpebrem i enfarinem els trossos de peix i, en el mateix oli, els fregim per totes dues bandes a foc mitjà. Els traiem i els reservem.
- Aboquem 400 ml de fumet a la paella i deixem reduir a la meitat. Mentrestant, farem la picada. Posarem els alls, el pa fregit i el julivert picat al vas de la batedora i, amb una mica de fumet, ho triturarem fins a aconseguir una pasta espessa.
- Quan el fumet hagi reduït, afegirem la picada i la deixarem uns 3 minuts que es barregi bé amb el suc.
- Tornarem a posar el peix a la paella que deixarem mig tapada. Baixarem el foc i courem el peix uns 8 o 10 minuts fins que estigui al punt. Si ens queda massa sec, afegirem una mica de fumet.
- Rectifiquem de sal, apaguem el foc i servim.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.