Aquest plat captivador uneix la frescor intensa de les sardines amb els matisos elegants del vi blanc, oferint una fusió perfecta.
Les sardines, carregades d’àcids grassos omega-3 necessaris per a la salut del cor, proteïnes magres i vitamines com la B12, es converteixen en la parella perfecta per a la subtilitat del Chardonnay.
Ingredients:
▶︎ 1 kg de sardines
▶︎ Sal
Per a l’escabetx:
▶︎ 500 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 300 ml de vi blanc chardonnay
▶︎ 200 ml de vinagre blanc
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ 1 branqueta de romaní
▶︎ 2 fulles de llor
▶︎ 1 mica de pebre vermell
▶︎ Uns grans de pebre negre
Preparació i cocció:
- Demanarem a la peixateria que ens treguin el cap i la tripa de les sardines. Les rentem i traiem l’escata. Si ho fem amb aigua de mar, molt millor. Si no tenim aigua de mar, les rentem amb aigua i un bon grapat de sal.
- En una plata fonda per anar al forn, barregem tots els ingredients de l’escabetx.
- Escalfem el forn a 200 °C. Salem les sardines i les incorporem a l’escabetx. Ho deixem dins del forn 7 minuts justos. Servim el plat amb el peix tebi,
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.