Aquesta recepta és una combinació perfecta de mar i terra, on la delicadesa del peix es combina amb la riquesa del formatge de cabra, la frescor del tomàquet i l’aroma de les herbes mediterrànies.
El verat és una excel·lent font de proteïnes magres, a més de ser ric en àcids grassos omega-3, els quals són beneficiosos per a la salut cardiovascular i cerebral.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 4 verats nets i filetejats
▶︎ 1 o 2 tomàquets vermells forts
▶︎ 4 rodanxes de formatge de rul·lo de cabra d’1 cm de gruix
▶︎ Herbes de Provença
▶︎ Pebre blanc molt
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge
Preparació i cocció:
- Demanem a la peixateria que ens netegin els verats i que ens facin filets sense espines.
- Els passem ràpidament per aigua i els deixem escórrer.
- Pelem els tomàquets i els fem a rodanxes d’1 cm; reservem les més maques.
- Encenem el forn a 180 °C, dalt i baix.
- Preparem una plata i la cobrim amb paper de forn.
- Agafem els filets de verat i els eixuguem amb paper de cuina, els salpebrem i hi posem les herbes.
- A la plata de forn disposem els filets amanits, plans i amb la pell a sota.
- A la part del cap, que és la més ampla, posem una rodanxa de tomàquet, i, a sobre, posem el formatge de cabra.
- Tanquem el verat doblegant la cua per tal que ens tapi el farcit (tal com es veu a la foto). Assegurem amb un escuradents.
- Ho pintem amb oli d’oliva. Ho punxem amb un escuradents com si fos una broqueta.
- Entrem la plata al forn i ho deixem coure uns 15 minuts.
- Vigilem el forn i veurem com els verats canvien de color i el formatge es comença a estovar.
- Traiem els verats del forn i, amb una espàtula, separem amb cura el peix del paper de forn i el posem al plat. Retirem l’escuradents i servim de seguida.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.