Les vieires, riques en proteïnes magres i minerals com el calci i el fòsfor, es complementen perfectament amb el cremós de patata, que aporta carbohidrats sans i fibra. A més, la galeta de parmesà afegirà un toc cruixent
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ Vieires
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ Mantega
▶︎ Pebre blanc molt
▶︎ Cibulet
▶︎ 1 patata grossa
▶︎ 100 ml de nata per cuinar
▶︎ 1 beina de vainilla
▶︎ Sal
▶︎ Una mica de mantega
▶︎ 50 g de formatge parmesà
Preparació i cocció:
Preparació de la crema de patata
- Pelem la patata i la bullim sencera amb aigua i sal.
- Un cop cuita la passem pel passapuré o l’aixafem amb una forquilla.
- Afegim una mica de nata tèbia amb cura. Ha de quedar una textura cremosa però no massa líquida.
- Hi posem una mica de mantega.
- Obrim la beina de vainilla, la rasquem amb un ganivet i afegim 1/4 de branca; el gust ha de ser molt subtil. Ho barregem bé i reservem.
Preparació de la galeta de parmesà
- Ratllem el formatge i l’estenem ben pla a sobre d’un paper de forn o una làmina de silicona. Escalfem el forn a 200 °C, entrem el formatge uns minuts fins que quedi ros, retirem del forn i deixem refredar. Fem trossos irregulars amb les mans.
Preparació de les vieires
- Retirem la vieira de la clova. En una paella posem oli i una mica de mantega. Coem les vieires poca estona, fins que quedin una mica daurades. Les salpebrem al final.
Per muntar el plat agafem una clova, hi posem un parell de cullerades de cremós de patata i la vieira a sobre. Afegim la galeta, tal com mostra la fotografia i acabem amb el cibulet.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.