Aquest plat, més enllà del seu deliciós gust, ofereix una dosi generosa de nutrients essencials. El bacallà és una excel·lent font de proteïnes magres, perfecta per a la construcció i reparació de teixits musculars. A més, és ric en àcids grassos omega-3, que promouen la salut cardiovascular i cerebral.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 800 g de cigrons cuits
▶︎ 4 talls de morro de bacallà dessalat (800 g)
▶︎ Farina
▶︎ 4 ous
▶︎ 1 ceba
▶︎ 4 tomàquets de penjar
▶︎ ½ pebrot verd
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 80 g de panses
▶︎ 50 g de pinyons
▶︎ 1 got petit de vi blanc o brandi
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Aigua mineral o filtrada
▶︎ 10 ametlles torrades
▶︎ 10 avellanes torrades
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 llesca petita de pa
▶︎ Julivert picat
Preparació i cocció:
– Posem a coure els ous 10 minuts justos. Deixem refredar, pelem i reservem.
– Posem les panses a remullar en aigua tèbia.
Preparem la picada.
– Posem una cassola amb oli al foc.
– Fregim els alls pelats sencers i la llesca de pa.
– Reservem juntament amb les ametlles i les avellanes pelades i el julivert picat.
Fregim el bacallà.
– A la mateixa cassola, fregim el bacallà enfarinat fins que estigui ben daurat i el reservem.
Preparem el sofregit.
– Piquem els alls, la ceba i el pebrot verd.
– Ratllem els tomàquets.
– A la mateixa cassola, sofregim la ceba i els alls a foc mitjà.
– Esperem 5 minuts i afegim el pebrot.
– Continuem a foc mitjà i, quan estigui daurat, afegim el tomàquet. Remenem i reguem amb el vi blanc. Trigarem uns 25 minuts.
Continuem la recepta.
– Incorporem els cigrons i barregem amb el sofregit. Cobrim amb aigua o el brou de cocció dels cigrons. Deixem que arrenqui el bull suaument.
– En el got de la batedora triturem tots els ingredients de la picada amb una mica de líquid de la cassola.
– Aboquem la picada a la cassola i remenem per a incorporar-la.
– Afegim les panses remullades.
– Disposem el bacallà sobre els cigrons.
– Rectifiquem de sal.
– Posem els ous durs tallats en meitats.
– Parem el foc, afegim els pinyons, tapem, deixem reposar uns minuts i servim.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.