Recepta molt fàcil de fer i boníssima! L’únic que hem de vigilar és el temps de cocció per evitar que el bonítol no quedi sec.
El bonítol és un peix blau que destaca per ser especialment ric en greixos saludables (especialment omega-3), i que també aporta grans quantitats de vitamines del grup B.
Ingredients:
▶︎ Un llom de bonítol d’uns 700 g
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ 4 grans d’all laminats
▶︎ 20 ml de vinagre de Xerès
▶︎ 1 cullerada sopera rasa de pebre vermell dolç
▶︎ Julivert picat
Preparació i cocció:
- Demanarem a la nostra peixateria de confiança un llom de bonítol polit, sense l’espina central.
- Escalfem el forn a 180 °C.
- En una safata apta, posem el bonítol amb sal, pebre negra i un rajolí d’oli. Posem la safata al forn 20 minuts.
- En una paella daurem els alls amb oli; afegim el pebre vermell i el vinagre; ho deixem uns segons i parem el foc.
- Quan hagin transcorregut 15 minuts de forn, aboquem el contingut de la paella sobre el peix, deixem coure 5 minuts més i retirem el peix del forn.
- Posem per sobre julivert picat i servim.
- Amb un llom d’aquest pes, surten 3 racions generoses.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.