Aquest pastís fred és molt fàcil de fer. Només té un secret: la qualitat dels productes que fem servir. Consulta amb el teu peixater quines són les gambes fresques idònies per aquest pastís de gambes.
Ingredients per a 6 persones:
▶︎ 1/2 kg de gamba de morralla fresca
▶︎ 1/4 l de nata per muntar del 35%
▶︎ 7 ous sencers
▶︎ Sal
▶︎ Pebre blanc molt
▶︎ Nou moscada
▶︎ Oli d’oliva verge extra
Necessitem un motlle allargat d’uns 28 cm (1 l)
Preparació:
- Escalfem el forn a 180 ºC.
- Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant. La mida d’aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l’aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l’alçada del motlle.
- Pelem les gambes (reservem els caps i les pells).
- Posem en un bol 6 ous, la nata i una mica de nou moscada ratllada.
- Ho salpebrem i ho passem tot per la batedora.
- Afegim les gambes i ho batem de nou sense triturar molt.
- Podem passar per la paella els caps i les pells de les gambes, colar el suc i incorporar-ho al pastís, al mateix temps que les gambes per triturar-ho tot plegat.
- Folrem un motlle rectangular amb paper de forn, l’untem amb mantega, afegim la barreja i ho posem al forn al bany Maria.
- Quan comença a agafar color, punxem el pastís amb un escuradents per comprovar el punt de cocció. Si surt net, parem el forn i el deixem una estona més.
- El temps de cocció és de 45 minuts a 1 hora.
- Fem la maionesa amb 1 ou, sal i soli, amb la batedora i guarnim el pastís al nostre gust, amb alguna gambeta sencera que hàgim reservat.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.