Plat molt suau i mediterrani ideal pels mesos de calor. L’orada és un peix ric en proteïnes d’alta qualitat, àcids grassos omega-3 i vitamines B, que beneficien la salut cardiovascular i el sistema nerviós. Aquesta recepta a més de ser refrescant i deliciosa, també aporta nutrients essencials per al benestar de tota la família.
Ingredients:
▶︎ 400 g d’orada
Per fer la salsa
▶︎ 20 g de suc de llima
▶︎ 20 g de suc de llimona
▶︎ 200 ml d’oli d’oliva verge
▶︎ 180 g de suc d’api fresc liquat
▶︎ 10 g de sal
▶︎ 3 g d’all picat
▶︎ 50 g de pebrot del “Piquillo“
Per fer la mini picada vegetal
▶︎ 15 g de pebrot verd
▶︎ 15 g de pebrot vermell
▶︎ 15 g de pebrot groc
▶︎ 20 g de ceba vermella
▶︎ 5 g de porradell
▶︎ 20 fulles de julivert picades
Per a la guarnició
▶︎ Olives sevillanes tallades
▶︎ Olives d’Aragó tallades
▶︎ Fulles de julivert
▶︎ Porradell
Preparació:
- Demanem a la nostra peixateria de confiança que ens escatin i filetegin el peix.
- Tallem el peix a daus d’1,5 cm, l’amanim amb oli i el reservem a la nevera.
- Preparem la salsa: Triturem tots els ingredients, els colem i reservem a la nevera.
- Preparem la picada: Piquem tots els ingredients molt menuts, els barregem i reservem a la nevera.
- Finalment, posem el peix en una safata. Barregem la picada amb la salsa i la repartim damunt del peix. Guarnim amb les olives tallades, el julivert i el porradell.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.