Recepta molt fresca per aquest estiu i ideal per grans ocasions. Sens dubte un gran entrant, un plat molt fàcil de preparar i molt saborós que agradarà a tothom.
Ingredients (8 persones):
▶︎ 1,5 kg d’escamarlans
▶︎ 2 alvocats
▶︎ Sal
▶︎ Pebre blanc
▶︎ Tabasco verd
▶︎ Oli d’oliva suau
▶︎ Caviar d’alga
▶︎ 1 llima
▶︎ 1 llimona
Abans de fer el tàrtar: Separem els caps i les pinces dels escamarlans de la cua i els reservem. Pelem les cues i retirem l’intestí.
Preparem l’oli d’escamarlans: En una cassola, afegim un bon raig d’oli, l’escalfem i afegim uns quants caps d’escamarlans (6 o 7). Els daurem lleugerament, apaguem el foc. Afegim oli fins a cobrir els caps. Tapem la cassola i ho deixem reposar 1 h. Colem premsant bé els caps i reservem.
Preparació del tàrtar:
- Agafem l’alvocat i el tallem a daus petits. Afegim llima, llimona, sal, pebre i una mica de tabasco.
- Agafem les cues dels escamarlans, les tallem i les posem en un bol. Salpebrem, afegim una mica d’oli, 2 cullerades d’oli d’escamarlans, unes gotes de llima, unes gotes de llimona i una mica de tabasco. Barregem. (Cal fer aquesta preparació a l’últim moment, si el preparem amb antelació queda massa cuit)
- Agafem cèrcol de 18 cm de diàmetre on servirem el tàrtar.
- Fem la base amb l’alvocat reservat, pressionem lleugerament i hi posem al damunt els escamarlans.
- Retirem el cèrcol al moment de servir.
Per guarnir el plat:
- 2 escamarlans sencers (saltats a la paella)
- Caviar d’alga
- 1 rodanxa de llima
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.