El congre és un peix blanc amb baix contingut en greixos, ric en proteïnes d’alta qualitat, vitamines A, B12 i D, així com en minerals com el fòsfor i el seleni.
Aquest plat contribueix a mantenir una dieta equilibrada i saludable, ajudant a enfortir el sistema immunitari, a millorar la salut òssia i a promoure la regeneració muscular.
Ingredients (per a 4 persones)
▶︎ 800 g de congre (un parell de rodanxes per persona)
▶︎ Brou de peix (fet amb la resta del congre)
▶︎ 500 g de pèsols
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 o 3 grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ Sal
▶︎ 2 cullerades soperes de farina
▶︎ 2 dl d’oli
Per fer el brou
▶︎ Aigua mineral
▶︎ La resta del congre (cap i cua)
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 2 branques de julivert
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal
Preparació i cocció:
Per fer el brou
En una olla afegim un raig d’oli i hi posem la resta del peix, la ceba en quatre talls i els grans d’all. Ho fregim tot. Afegim aigua mineral freda que cobreixi el peix i el julivert. Ho deixem bullir 30 minuts.
Per fer el congre
- Li diem al nostre peixater/a que netegi bé el congre i ens el talli a rodanxes excepte la part de la cua que la reservem pel brou.
- Piquem la ceba ben fina i la sofregim en una cassola. Abans que agafi color, escampem la farina i remenem amb una cullera de fusta.
- Afegim una mica de brou perquè no s’enganxi i seguidament hi posem al damunt el peix i els pèsols.
- Si els pèsols són congelats, s’hi poden posar directament.
- Ho coem a foc lent fins que el peix i els pèsols estiguin al punt. Si cal, afegim una mica de brou calent. Rectifiquem de sal.
- Acabem d’afegir el brou i la picada d’all i julivert.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.