La canana és similar al calamar. Té un gust més potent i una carn més forta. També és més econòmica. Hi ha diferents varietats que, ben cuinades, donen molt bons resultats.
Ingredients:
▶︎ Canana
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal
▶︎ Farina
Preparació i cocció:
- Netegem la canana i la tallem a rodelles.
- Retallem les ventoses de les potes i en fem talls més petits. Si cal, tallem les aletes.
- Assequem bé la canana amb paper de cuina i la salem.
- Posem una paella amb oli abundant a escalfar.
- Enfarinem la canana. Retirem l’excés de farina posant-la en un colador i sacsegem.
- Fregim amb l’oli ben calent per tandes, per evitar que es refredi.
- Deixem escórrer sobre paper absorbent.
- Ho servim calent amb un tall de llimona.
Secret: Recomanem congelar-la prèviament perquè quedi més tova.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.