Recepta de luxe per triomfar i sorprendre els teus convidats. És un plat molt còmode perquè es pot preparar amb antelació, ideal per menjar-t’ho després de venir de la platja. El llobregant és un marisc econòmic que podem trobar tot l’any.
Ingredients:
▶︎ Un llobregant o mig per persona.
▶︎ Aigua de mar o 30 g de sal per litre d’aigua
▶︎ 1 fulla de llor
Per a la salsa de taronja
▶︎ 3 taronges
▶︎ 30 g de sucre
▶︎ Oli d’herbes aromàtiques: romaní i farigola.
▶︎ Sal
▶︎ Grans de pebre rosa
Per fer la maionesa
▶︎ Oli d’herbes aromàtiques
▶︎ 1 ou
▶︎ Sal
▶︎ Unes gotes de llimona
Preparació:
▶︎ Posem aigua de mar a bullir amb una fulla de llor.
▶︎ Tallem les gomes de les pinces dels llobregants, amb compte.
▶︎ Quan l’aigua bull, hi posem els llobregants. Esperem que l’aigua torni a bullir i els deixem 7 o 8 minuts com a màxim.
▶︎ Els traiem de l’aigua i els deixem refredar a temperatura ambient.
▶︎ Per la salsa de taronja, fem suc amb les taronges i el posem en un cassó amb 30 g de sucre.
▶︎ Ho escalfem, retirem l’escuma que es forma i deixem reduir fins que quedi lleugerament espès.
▶︎ Afegim l’oli d’herbes al gust, uns grans de pebre rosa, parem el foc i reservem.
▶︎ Per fer la maionesa, en el vas de la batedora, posem l’ou, la sal, i uns 200 ml d’oli d’herbes.
▶︎ Posem el braç de la batedora fins al fons del vas i batem sense remenar fins que emulsioni.
▶︎ Afegim unes gotes de llimona i llesta.
▶︎ Quan els llobregants siguin freds, els retirem les pinces i els obrim per la meitat.
▶︎ Per menjar-los amb més comoditat, és millor donar un cop a les pinces.
▶︎ A l’hora d’emplatar, posem una base de salsa de taronja i el llobregant al damunt.
▶︎ Servim la maionesa a banda.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.