Per fer aquesta recepta, és recomanable curar el salmó i congelar-lo un mínim de 48 hores. Aquest salmó curat pot ser la base de diferentes receptes i podem preparar canapés amb ou i ceba, amb tàperes, mantega… les possibilitats són infinites!
INGREDIENTS:
▶︎ 1 kg de llom de salmó
▶︎ 800 g sucre integral
▶︎ 1 kg de sal gruixuda
▶︎ Anet sec
▶︎ Oli d’oliva verge extra
PREPARACIÓ:
▶︎ Preparem un recipient de mida adient pel tall de salmó que volem curar.
▶︎ En un bol barregem la sal, el sucre i una cullerada d’anet.
▶︎ Estenem en una plata fonda una capa de 3 o 4 cm de la barreja.
▶︎ Posem el salmó a sobre amb la pell a sota. Cobrim amb la resta de la barreja i compactem amb les mans. Cobrim amb plàstic transparent i hi posem pes a sobre (un o dos brics de llet).
▶︎ Ho posem a la nevera 48 h.
▶︎ Passades les 48 h, traiem el salmó i l’espolsem bé per eliminar la sal.
▶︎ Hem de retirar tota la sal, primer amb les mans, després amb un drap humit. El salmó ha de quedar ben net.
▶︎ Seguidament, posem el salmó en una safata amb la pell a sota, el pinzellem amb oli i l’espolsem amb l’anet. Ja el tenim llest per servir. El tallarem ben fi amb un ganivet perniler.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.