El bacallà a la llauna és una recepta de la tradició gastronòmica catalana. S’anomena a la llauna perquè es fa damunt d’una safata de forn. En aquest cas, el bacallà està acompanyat de cigrons, però també es pot fer amb mongetes.
El bacallà és un peix mot recomanat per seguir una dieta equilibrada per la seva aportació de nutrients beneficiosos per a la salut.
Ingredients per a 4 persones
▶︎ 4 talls de morro de bacallà dessalat de 250 g cadascun
▶︎ Farina de blat
▶︎ 200 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 cullerada de pebre vermell
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ 200 g de cigrons cuits
Preparació i cocció
▶︎ Escalfem l’oli en una paella.
▶︎ Mentrestant, pelem i laminem els alls, enfarinem el bacallà i espolsem l’excés de farina.
▶︎ Escalfem el forn a 120 °C.
▶︎ Posem els cigrons en una safata al forn i els escalfem durant 10 minuts. Parem el forn.
▶︎ Fregim el bacallà per tots els costats i el reservem al forn (parat) amb els cigrons, a la safata on el servirem.
▶︎ A la mateixa paella on hem fregit el bacallà, daurem els alls laminats, apaguem el foc, afegim el pebre vermell i el coem només uns segons vigilant que no es cremi.
▶︎ Cobrim els talls de bacallà i els cigrons amb el contingut de la paella i servim acabat de fer.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.