Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 29

Calamars amb la seva tinta

  • 29 d'octubre de 2024
  • gremi
  • Receptes

Recepta tradicional basca que hem incorporat al nostre receptari tradicional. Els calamars destaquen pel seu alt contingut en vitamines A, B3, B12 i minerals com el calci, el iode, el potassi, el magnesi o el zinc.

Aquesta recepta cal fer-la amb calamars de mida mitjana.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

▶︎ 1 kg de calamars mitjans
▶︎ La tinta dels calamars i 2 bosses més
▶︎ 500 g de ceba
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 tomàquet madur gros
▶︎ 1 bitxo
▶︎ Julivert picat, 5 o 6 branques
▶︎ Sal
▶︎ 70 ml d’oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ I COCCIÓ

▶︎ Netegem els calamars o demanem al nostre peixater o peixatera que ens els netegi, i guardem la tinta.
▶︎ Tallem les potes i les saltem a foc viu fins que canviïn de color i quedin daurades.
▶︎ Omplim els calamars amb les potes saltades i, un cop plens, també els saltem a foc viu fins que quedin daurats i els reservem.
▶︎ Piquem la ceba, el julivert i els alls. Pelem el tomàquet, li traiem les llavors i el fem a daus.
▶︎ A la mateixa cassola on hem daurat els calamars, posem la ceba, la salem i hi afegim els alls. Coem 20 minuts a foc suau. Afegim el tomàquet, el julivert i el bitxo i coem uns 20 minuts més.
▶︎ Mentrestant, posem les bosses de tinta dins d’un got i les tallem amb la punta d’unes tisores fins a trencar-les.
▶︎ Afegim la resta de la tinta (2 bosses), una mica d’aigua i ho desfem amb una cullereta. Incorporem la tinta a la cassola, remenem bé i hi afegim els calamars. Ho deixem coure uns 20 minuts.
▶︎ Passat aquest temps, traiem els calamars i el bitxo, triturem la salsa i l’afinem amb el colador xinès.
▶︎ Tornem a posar la salsa a la cassola, hi posem els calamars, rectifiquem de sal, deixem coure 3 o 4 minuts, parem el foc i ja ho tenim llest.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat