Aquesta amanida de llagostins i taronja no només és una explosió de sabors frescos i contrastats, sinó també una font ideal de nutrients. Els llagostins aporten proteïnes d’alta qualitat, minerals com el zinc i el seleni, i una bona dosi de vitamina B12. Per la seva banda, la taronja és rica en vitamina C, antioxidants i fibra, que ajuden a reforçar el sistema immunitari i afavoreixen la digestió. Un plat lleuger, saludable i molt fàcil de preparar.
Una recepta de @kilometre0
Ingredients
▶︎ Amanida variada de fulles verdes
▶︎ Taronges
▶︎ Llagostins bullits
Per fer la vinagreta
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Suc de taronja
▶︎ Mostassa, una cullerada de postres
▶︎ Sal
Preparació:
▶︎ Comprem llagostins cuits. Els pelem, els tallem longitudinalment en dos i els retirem el budell interior.
▶︎ Pelem la taronja a sang i, amb un ganivet esmolat, tallem els grills evitant la membrana interior. Ens han de quedar els grills polits i sense pell.
Fem la vinagreta
▶︎ Premem amb les mans el cor de la taronja un cop tallats els grills.
▶︎ Recuperem el suc espremut. Agafem un pot de vidre, hi posem el suc de taronja, l’oli, la mostassa i la sal. La proporció és de 3 parts de suc per una d’oli. Tapem bé el pot i sacsegem. Tastem la vinagreta i l’ajustem al nostre gust.
▶︎ Rentem l’amanida, la deixem escórrer una estona i la centrifuguem. També podem utilitzar una bossa de brots tendres.
▶︎ Preparem la safata. Disposem les fulles verdes, col·loquem les cues dels llagostins, intercalem els grills de taronja, amanim amb la vinagreta. Servim al moment.
#amanidadellagostins #receptesdelgremi #peixfresc #marisc #jomenjopeix #peixisalud
Comments are closed.