Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 08

Aranya, lluerna i patates (Marmitako)

  • 8 d'octubre de 2024
  • gremi
  • Receptes

Plat tradicional de la cuina dels pescadors, econòmic i molt bo. Recepta que també queda exquisida amb l’aranya de cap negre.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

▶︎ 1,600 kg de lluerna i aranya
▶︎ 1 kg de patates
▶︎ 1 porro
▶︎ ½ pebrot verd
▶︎ ½ pebrot vermell
▶︎ 1 tomàquet gros
▶︎ 1 cullerada de pebre vermell dolç
▶︎ Pebre vermell picant, opcional
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 all picat
▶︎ 3 branques de julivert

Per al brou de peix

▶︎ Els caps del peix
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 fulla de llor
▶︎ Un raig de llimona
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Aigua mineral per cobrir el peix

PREPARACIÓ I COCCIÓ

▶︎ Netegem el peix, el tallem a trossos i reservem els caps. Tallem la ceba grossa i piquem els alls.

Elaboració del brou

▶︎ Posem una olla al foc amb l’oli, afegim els caps, un tros de ceba tallada gruixuda i els grans d’all sencers sense pelar. Quan es comenci a agafar al fons de l’olla, afegim aigua fins a cobrir el peix, sal, una fulla de llor i un raig de llimona. Ho deixem bullir 25 minuts, ho colem i ho reservem.

Elaboració del peix

▶︎ Amb el foc apagat, posem un raig d’oli en una cassola, el porro tallat a làmines fines, mig pebrot verd i mig pebrot vermell tallats a trossos petits, el pebre vermell dolç i el picant, la sal, el tomàquet ratllat, l’all picat i el julivert també picat. Un cop ho tenim tot a la cassola, ho sofregim fins que quedi ros. Afegim les rodanxes de peix, per sobre hi posem les patates tallades a daus petits i tot seguit el brou. Ho deixem coure a foc suau fins que les patates siguin cuites.
Si volem el suc més espès, fem una picada.

Per fer la picada

▶︎ 1 llesca de pa de barra fregit
▶︎ 1 presa de xocolata
▶︎ 10 ametlles torrades i pelades
▶︎ Posem tots els ingredients al morter i piquem bé amb la mà del morter. Ho afegim al guisat de peix. Deixem coure 10 minuts i ja ho tindrem fet.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat