La galera és un crustaci que cada cop adquireix més valor gastronòmic. Durant molt de temps s’ha utilitzat per donar sabor als brous de peix, però cada cop són més els cuiners que donen protagonisme a aquest crustaci, convertint-lo en el rei de molts plats, ja que la seva carn és molt sucosa i saborosa.
Avui, compartim una recepta d’arròs amb galeres que està exquisit; us animeu a fer-ho?
Ingredients:
✔️ 750 g de galeres fresques
✔️ 4 carxofes
✔️ 400 g d’arròs
✔️ 2 alls
✔️ 3 tomàquets
✔️ 1 ceba tallada
✔️ api
✔️ brou de peix o aigua
✔️ oli d’oliva
✔️ sal
Preparació:
- Es renten les verdures i les galeres.
- Talleu la part superior i la inferior de les carxofes, deixant només el cor.
- Reserveu-les dins un bol amb aigua i llimona per evitar que s’enfosqueixin.
- Poseu aigua en una cassola i, quan comenci a bullir, introduïu les carxofes i deixeu-les coure durant 15 minuts.
- Després, escórrer i reservar.
- Alhora, es posa a bullir aigua amb espines i caps de peix per fer-ne un brou.
- Poseu una paella a escalfar amb un rajolí d’oli i poseu l’api. A continuació, incorporeu-hi la ceba, després el tomàquet i, finalment, els alls.
- Passats uns minuts incorporem les galeres.
- Talleu els cors de carxofa per la meitat i els posem també a la paellera juntament amb les galeres.
- Poseu sal i remeneu tots els ingredients amb molta cura.
- A continuació poseu l’arròs, deixant durant uns minuts que se sofregeixi, i el brou (1 tassa d’arròs per dos de brou per persona).
- L’arròs estarà llest passat 15 o 20 minuts. Rectifiqueu de sal i tapeu la paella amb paper d’alumini, deixant-ho reposar uns 15 minuts més.
Comments are closed.