Un arròs molt senzill fet amb pocs ingredients que no necessita res més. Tot i que, si es vol es poden afegir verdures com carxofa, pèsols…
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
▶︎ 400 g d’arròs
▶︎ 1 canana de bona mida
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ 2 cebes
▶︎ 1 pebrot verd llarg
▶︎ 2 tomàquets
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ 100 ml de brandi
▶︎ 1l de fumet de peix
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Netegem la canana, la tallem a rodanxes.
▶︎ Piquem els alls i la ceba per separat.
▶︎ Ratllem el tomàquet i ho reservem tot.
▶︎ Posem oli en una cassola i daurem els alls picats. Compte que no es cremin; quan comencin a agafar color, afegim la canana amb el foc ben fort. Remenem bé i quan comenci a saltar, hi afegim la ceba picada.
▶︎ Deixem coure la ceba lentament. A mitja cocció de la ceba, afegirem el pebrot picat. Quan tinguem la ceba i el pebrot cuits, afegirem un bon raig de brandi, ho deixarem coure uns minuts més i afegirem el tomàquet ratllat.
▶︎ Un cop el sofregit estigui cuit, afegirem l’arròs i li donarem uns tombs.
▶︎ Si preparem el sofregit amb antelació, en aquest punt pararem el foc.
▶︎ Uns 20 minuts abans de menjar-lo escalfarem el fumet. Quan comenci a bullir, posarem la cassola de l’arròs i afegirem 900 ml de fumet.
▶︎ Salem i deixem coure uns 12 -13 minuts.
▶︎ Si fem arròs a la cassola, ens quedarà un punt més caldós, i quan apaguem el foc acabarà de coure.
#gremipeixaters #canana #arrósambcanana #sompeixaters
Comments are closed.