Aquest plat té un marcat sabor mediterrani i, sens dubte, és un dels més apreciats pels amants de l’arròs. La base del plat és el calamar que li dona un sabor característic a la recepta, a més d’aportar-nos una gran dosi de minerals i nutrients.
Ingredients:
▶︎ 2 calamars mitjans (uns 500 g aprox.)
▶︎ 2 carxofes
▶︎ ½ pebrot vermell
▶︎ 300 g d’arròs
▶︎ 1 tomàquet madur
▶︎ 1 nyora
▶︎ 2 o 3 alls
▶︎ 2 litres de brou de peix
▶︎ Tinta dels calamars
▶︎ Una mica de julivert
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal
Preparació:
- Netegem els calamars. Reservem la seva tinta.
- Tallem un calamar a trossos petits i reservem l’altre. Els salem.
- Pelem les fulles exteriors de les carxofes i tallem el cor a quarts.
- A continuació, tallem dos triangles mitjans del pebrot per a adornar i tallem la resta en trossos petits. Pelem el tomàquet i pelem els alls.
- En una paella prou gran escalfem l’oli i sofregim la nyora i els alls, i reservem. En el mateix oli sofregim, per aquest ordre, pebrot, carxofa i calamar.
- Piquem el tomàquet, alls, julivert, nyora i afegim un pessic de sal. Ho posem a la paella i sofregim fins que el tomàquet estigui fet.
- Reguem, llavors, amb el brou i deixem coure tot junt, a foc lent, fins que el calamar sencer estigui tou (uns 20 minuts).
- Afegim l’arròs i la tinta del calamar, barregem tot bé, col·loquem el calamar en el centre i els triangles del pebrot reservats pels costats.
- Rectifiquem de sal i ho deixem coure a foc mitjà uns 20 minuts més.
- Servim de seguida.
Comments are closed.