Avui us portem una recepta que fa molt per aquesta època… ja ha arribat el temps de terrasseta i sol, doncs què millor que estar amb la família i amics amb un plat com aquest davant?
Els ingredients són:
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot verd petit
- 3 tomàquets de pera
- 1 sípia amb la tinta i la salsa
- 250 g cloïsses
- 250 g musclos
- 8 gambes vermelles
- 4 escamarlans
- 1 gra d’all
- Unes fulles de julivert
- 320 g d’arròs
- 650 ml fumet de peix
- Vi blanc sec
- Oli d’oliva
- Sal
I els passos a seguir:
1r pas: Preparar un bon fumet. Hi ha dues possibilitats, utilitzar un caldo preparat del supermercat, o bé, fer-lo casolà – mil vegades millor -. Per elaborar l’últim cas cal:
Bullir 1 Kg de peix de roca (cap de rap, nero, lluerna, aranya de mar, nècora…), amb un porro, unes branquetes de julivert i un bon raig de vi blanc sec, tot en una olla coberta d’aigua. Esperar que cogui durant mitja hora i després colar-ho. I també pots afegir-hi brou de musclos o verduretes per exemple.
2n pas: Cuinar les gambes i els escamarlans en una paella ben calenta amb un raig d’oli d’oliva. Reserveu-los un cop rossejats.
3r pas: Fer un sofregit força concentrat, sense presses i ben reduït. A la paella, passar una mica de ceba ratllada, sofregir-la i afegir-hi el pebrot verd tallat ben petit, seguidament també afegir-hi la sípia tallada a dauets petits. Deixeu que sofregeixi fins que la ceba estigui rossa. I després afegir en el sofregit els tomàquets ratllats.
4t pas: Mentre es fa el sofregit, aprofitar i picar uns grans d’alls i fulles de julivert.
5è pas: Quan el sofregit estigui a punt, afegir-hi la salsa de la sípia i donar-hi un parell de voltes.
6è pas: Afegir-hi l’arròs i remenar-ho durant un minut.
7è pas: Incoporar-hi el fumet i la picada d’all i julivert, la tinta de la sípia, les colïsses i els musclos.
8è pas: Deixar coure l’arròs, i en els últims minuts, posar-hi a sobre les gambes i els escamarlans.
9è pas: Quan l’arròs estigui al punt, retirar-ho del foc, tapar-ho i deixar-lo reposar durant 5 minuts abans de servir-lo.
10è pas: Emplatar-lo i menjar-ho ben acompanyat!
I tot això, sempre amb productes de qualitat… El millor peix a la vostra peixateria del Gremi!
Comments are closed.