La sípia és rica en proteïnes, baixa en greixos i font de minerals com el seleni i el fòsfor. Acompanyada de carxofes i arròs, et porta directament a la cuina tradicional mediterrània, senzilla i plena de sabor.
Ingredients (2-3 persones)
-
1 sípia de 350 g
-
300 g d’arròs
-
3 cebes
-
2 tomàquets
-
1 pebrot verd
-
3 grans d’all
-
4 carxofes
-
1 nyora
-
4 brins de safrà
-
Julivert, sal
-
Fumet (1 l. aprox.)
-
Raig de brandi (opcional)
Per a la picada
-
Julivert
-
1 gra d’all
-
Melsa de la sípia
-
Fumet
Preparació i cocció
-
Demana a la peixateria que et guardin la melsa i la tinta.
-
Talla la sèpia i les verdures.
-
Deixa les carxofes amb aigua i julivert perquè no s’oxidin.
-
Escalda la nyora dins el fumet per extreure’n la polpa.
-
Sofregeix la sèpia amb oli fins que comenci a ballar.
-
Afegeix la ceba i l’all, i quan estiguin a mig fer, el pebrot.
-
Fes la picada amb all, julivert, melsa i fumet.
-
Si el sofregit queda sec, afegeix una mica de fumet o un raig de brandi.
-
Incorpora el tomàquet, el safrà i la polpa de nyora.
-
Afegeix les carxofes i sofregeix uns minuts.
-
Incorpora l’arròs i remena fins que quedi transparent.
-
Afegeix 7 o 8 cullerots de fumet calent i la picada.
-
Cou a foc fort i després a foc suau.
-
A mitja cocció, afegeix la tinta.
-
Tapa, deixa reposar uns minuts i serveix.