Avui celebrem el
Dia Mundial de la Paella amb una recepta que uneix tradició i salut. Els escamarlans, musclos i la sípia no només donen sabor, sinó que ens aporten proteïnes d’alta qualitat, omega-3 i minerals essencials com el ferro, el zinc i el iode. Una combinació que nodreix i, alhora, ens connecta amb el millor de la cuina mediterrània.
Ingredients per a 4 persones
- 500 g d’arròs
- 4 escamarlans grossos
- 400 g de sípia
- 300 g de musclos
- 2 cebes
- 2 grans d’all
- 1 pebrot verd
- 5 tomàquets madurs
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Vi ranci
Per al brou:
- Peix de roca
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Aigua
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Preparació i cocció
- Fem el brou amb peix de roca, ceba, all i aigua. Coem 25 minuts i deixem reposar.
- Obrim els musclos amb una mica d’aigua i afegim el suc al brou. Reservem els musclos.
- Daurem els escamarlans en oli i els retirem. Afegim la sípia i la coem fins que quedi tendra.
- Sofregim la ceba, el pebrot i el tomàquet amb la melsa i un raig de vi ranci.
- Afegim l’arròs, el sofregim un minut i incorporem el brou calent.
- Afegim els escamarlans, els musclos i la sípia. Coem el temps indicat a l’envàs de l’arròs.
- Apaguem el foc, tapem la paella 5 minuts i servim.