El bacallà és un dels peixos blancs més versàtils i nutritius de la nostra gastronomia. Ric en proteïnes d’alt valor biològic, amb molt poc greix i una bona aportació de vitamines del grup B, com la B12 i la niacina, també destaca pel seu contingut en minerals com el fòsfor i el seleni. Aquesta recepta, acompanyada d’un pesto casolà d’alfàbrega i parmesà, és una proposta lleugera, saborosa i equilibrada per gaudir del bacallà d’una manera diferent i molt saludable.
Recepta elaborada per @kilometre0
Ingredients per a 4 persones
– 4 talls de bacallà dessalat
– 20 g de pinyons
– 40 g de parmesà
– 30 g d’alfàbrega
– 1 gra d’all
– Oli d’oliva suau
– Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
-
Salsa pesto
– Ratllem el parmesà i reservem.
– Escaldem les fulles d’alfàbrega un parell de segons, les assequem i reservem.
– Triturem els pinyons, l’alfàbrega, el parmesà i l’all.
– Rectifiquem de sal i reservem. -
Bacallà (dues opcions)
– Opció baixa temperatura: envasem al buit amb oli i coem 10 min a 60 ºC (forn de vapor).
– Opció tradicional: escalfem aigua, l’apaguem abans de bullir i hi introduïm el bacallà 10 min. Retirem i escorrem. -
Emplatat
– Muntem el plat amb el bacallà i una generosa cullerada de pesto.
#bacallà #cuinasaludable #pestocasolà #receptesfacils #peixblanc #bacallaambpesto #cuinatradicional #nutricioequilibrada #cuinadereprofitament #ideesdesopar #menjarsaludable #cuinademercat #gremidepeixaters #peixdefresc #saborsdelmar
Comments are closed.