Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
des. 04

Bacallà amb mussolina d’all gratinat

  • 4 de desembre de 2023
  • gremi
  • Receptes

Aquesta recepta de bacallà no només sedueix pel seu sabor exquisit, sinó també per ser una opció molt nutritiva. El bacallà, ric en proteïnes magres i àcids grassos omega-3, afavoreix la salut cardiovascular. A més, la salsa de tomàquet aporta vitamines, i el toc de mussolina d’alls, a més de sabor, ofereix beneficis antioxidants. Un plaer per al paladar i per al cos. És una recepta ideal per aquests dies de festes.

Ingredients per a 4 persones:

▶︎ 4 lloms de bacallà dessalat (800 g)
▶︎ 3 dl d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Farina
▶︎ Sal

Per a la salsa de tomàquet

▶︎ Un pot de tomàquet natural triturat de 500 g
▶︎ Una ceba ratllada
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal

Per la mussolina

▶︎ Al got de la batedora hi posem els alls, ou a temperatura ambient, sal i una mica d’oli dels alls confitats.
▶︎ Posem la batedora al fons del got i, sense moure-la, batem.
▶︎ Quan comenci a espessir, afegim a poc a poc la resta de l’oli i batem movent amunt i avall fins a obtenir la textura adient.

Preparació del bacallà

▶︎ Deixem el bacallà dins d’una escorredora amb la pell a la part de dalt perquè perdi l’excés d’aigua.
▶︎ Enfarinem el bacallà.
▶︎ El fregim en una paella amb oli d’oliva ben calent i el reservem.

Preparació de la salsa de tomàquet

▶︎ A la mateixa paella on hem fregit el bacallà, posem la ceba i els alls picats, afegim el tomàquet, sal amb moderació i remenem a foc mitjà fins que la salsa es torni espessa.
▶︎ Si el gust és àcid, afegim una cullerada de postres de sucre.
▶︎ Tastem i retirem del foc.

Per acabar el plat

▶︎ Agafem una plata per anar al forn. Al fons de la plata hi posem la salsa de tomàquet, a sobre els talls de bacallà amb la pell a sota. Cobrim cada tall amb la mussolina.
▶︎ Escalfem el forn a 200 °C, i posem el bacallà 3 minuts justos. Seguidament gratinem fins que sigui daurat.

✨ Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat