Aquesta recepta de bacallà no només sedueix pel seu sabor exquisit, sinó també per ser una opció molt nutritiva. El bacallà, ric en proteïnes magres i àcids grassos omega-3, afavoreix la salut cardiovascular. A més, la salsa de tomàquet aporta vitamines, i el toc de mussolina d’alls, a més de sabor, ofereix beneficis antioxidants. Un plaer per al paladar i per al cos. És una recepta ideal per aquests dies de festes.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 4 lloms de bacallà dessalat (800 g)
▶︎ 3 dl d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Farina
▶︎ Sal
Per a la salsa de tomàquet
▶︎ Un pot de tomàquet natural triturat de 500 g
▶︎ Una ceba ratllada
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
Per la mussolina
▶︎ Al got de la batedora hi posem els alls, ou a temperatura ambient, sal i una mica d’oli dels alls confitats.
▶︎ Posem la batedora al fons del got i, sense moure-la, batem.
▶︎ Quan comenci a espessir, afegim a poc a poc la resta de l’oli i batem movent amunt i avall fins a obtenir la textura adient.
Preparació del bacallà
▶︎ Deixem el bacallà dins d’una escorredora amb la pell a la part de dalt perquè perdi l’excés d’aigua.
▶︎ Enfarinem el bacallà.
▶︎ El fregim en una paella amb oli d’oliva ben calent i el reservem.
Preparació de la salsa de tomàquet
▶︎ A la mateixa paella on hem fregit el bacallà, posem la ceba i els alls picats, afegim el tomàquet, sal amb moderació i remenem a foc mitjà fins que la salsa es torni espessa.
▶︎ Si el gust és àcid, afegim una cullerada de postres de sucre.
▶︎ Tastem i retirem del foc.
Per acabar el plat
▶︎ Agafem una plata per anar al forn. Al fons de la plata hi posem la salsa de tomàquet, a sobre els talls de bacallà amb la pell a sota. Cobrim cada tall amb la mussolina.
▶︎ Escalfem el forn a 200 °C, i posem el bacallà 3 minuts justos. Seguidament gratinem fins que sigui daurat.
✨ Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.