El pròxim 15 de febrer tindrà lloc la presentació del Baròmetre de la seguretat alimentària a Catalunya 2022, en la sala d’actes del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) va iniciar el 2008 un projecte d’anàlisi sociològica per recollir dades i informació sobre coneixements, hàbits i percepció de la ciutadania en matèria de seguretat alimentària. Aquest projecte, anomenat “Baròmetre de la seguretat alimentària a Catalunya”, es porta a terme mitjançant una metodologia d’enquestes i s’orienta a la recollida de dades qualitatives i quantitatives. Amb l’objectiu d’incrementar els coneixements en aquest àmbit i fer un seguiment regular de la seva evolució, s’han portat a terme diverses onades d’enquestes.
La informació disponible permet fer una anàlisi periòdica orientada a extreure conclusions i debatre sobre les fórmules i les estratègies d’intervenció que caldria aplicar per induir millores en la percepció, els coneixements i els hàbits de la ciutadania en matèria de seguretat alimentària.
A finals de l’any 2022, es va portar a terme un nou baròmetre amb la finalitat de recollir informació sobre els nivells de coneixement, percepció del risc i confiança de la ciutadania catalana en matèria de seguretat alimentària, nous hàbits de consum, detectar pràctiques de risc i analitzar l’evolució dels principals indicadors en aquesta matèria.
En aquest acte es presenten els principals resultats del Baròmetre de la seguretat alimentària a Catalunya 2022, en el qual s’obrirà un torn de preguntes i debat entre les persones assistents.
Comments are closed.