El besuc és un peix molt ben considerat arreu del món perquè és molt gustós i ofereix una gran possibilitat d’opcions per cuinar-lo. En aquest cas farem un besuc a la sal especialment gustós.
Ingredients per a dues persones:
▶︎ 1 besuc de 800 g o dos més petits
▶︎ 1,5 kg de sal gruixuda
▶︎ Branques de fonoll marí
▶︎ 1 tassa de cafè d’aigua mineral
▶︎ Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- A la peixateria trauran les tripes del peix.
- Per fer aquesta recepta no s’ha d’escatar.
- Preescalfem el forn a 180 °C.
- Mentre el forn s’escalfa, preparem el peix.
- Posem dins del peix unes branques de fonoll.
- En un bol posem la sal, una mica de fonoll marí trossejat i l’aigua.
- Barregem amb les mans per humitejar la sal.
- Agafem una plata de forn i posem una part de la barreja de sal a la base. Si volem, posem unes branques de fonoll i el calet a sobre. Cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua.
- Ho posem al forn durant 24 minuts exactes. Passat el temps indicat, el retirem del forn.Per servir-lo
- Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Servim els filets de calet amanits amb un rajolí d’oli.
✨ Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.