Plat molt fàcil d’elaborar i molt vistós. Fet amb ingredients que sempre tenim a casa. Des d’un punt de vista nutricional, el bonítol destaca per ser un aliment especialment ric en greixos saludables. També aporta grans quantitats de vitamines del grup B i vitamines A i D.
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
▶︎1 kg de bonítol
▶︎2 cebes
▶︎2 alls
▶︎1/2 pebrot verd llarg
▶︎20-25 tomàquets xerri
▶︎Sal
▶︎Oli d’oliva verge extra
▶︎Vi blanc, mig vas
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Demanem a la peixateria que ens el netegin el peix. En funció de la mida del bonítol el demanarem a rodanxes o a lloms.
▶︎ Preparem les verdures: piquem la ceba, laminem els alls, tallem la meitat del pebrot en cèrcols prims i els tomàquets per la meitat, reservem.
▶︎ El bonítol el tallem a trossos i el salem. Agafem una cassola amb oli, l’escalfem i hi posem el peix, just el marquem i el retirem.
▶︎ Afegim els alls, donem un parell de tombs i incorporem la ceba. Quan la ceba estigui mig cuita, afegim el pebrot, i quan ja comenci a agafar-se, reguem amb el vi. Finalment, afegim els tomàquets, salem i deixem coure amb la cassola tapada.
▶︎ Uns minuts abans d’acabar posem el peix damunt i l’acabem de coure.
▶︎ Servim calent.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.