Incorporar de forma regular peix blau al nostre menú setmanal, és bàsic per la seva quantitat de propietats beneficioses per a la salut.
En aquest cas, la tonyina vermella és un peix blau ric en minerals com el seleni, el fòsfor i el magnesi, aporta diferents vitamines (A, B, B3, B9, B12 i D) i constitueix una font excel·lent de proteïnes d’alt valor biològic.
Avui compartim amb vosaltres una recepta ideal per un sopar d’estiu o per un aperitiu.
INGREDIENTS:
▶︎ 6 tomàquets xerri
▶︎ 100 gr. de tonyina vermella
▶︎ 1 llima
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal fumada
PREPARACIÓ:
- Comença trossejant la tonyina. Intenta que els trossos siguin el més regular que puguis i que tinguin forma de dau.
- Col·loca els trossos de tonyina en un recipient, posa el suc de la llima, la sal fumada (això al gust de cadascú) i l’oli fins que cobreixi la tonyina.
- Deixa macerar durant unes dues hores.
- Passat el temps de maceració, escorre la tonyina i munta la broqueta. Per això alterna tonyina i tomàquet xerri.
- Preparem una planxa o paella molt ampla, i cuinarem cadascuna de les broquetes fins que totes les cares estiguin daurades.
Ja tenim les nostres broquetes de tonyina i tomàquets xerri llestes per servir!
Comments are closed.