El peix espasa és un peix blau semigras, baix en calories i amb un alt contingut en vitamina A. Com que no té moltes espines és un dels favorits dels nens, amb la qual cosa us serà més fàcil introduir el peix en la seva dieta de forma habitual.
Avui compartim amb vosaltres una deliciosa recepta de Broquetes de peix espasa molt saborosa, que combina a la perfecció peix i verdura.
Ingredients:
▶︎ 800 grams de peix espasa
▶︎ 15 tomàquets xerri
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 cullerada de julivert fresc picat
▶︎ 2 llimes
▶︎ 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de pebre negre molt
▶︎ 10 broquetes de fusta
Preparació:
- Començarem picant al morter els grans d’all, el julivert fresc i un pessic de sal.
- Tallem el peix a daus, assaonem amb sal i pebre negre. Es deixa marinar en un recipient amb la picada d’all i julivert i el suc de les dues llimes. El temps mínim per marinar el peix és 30 minuts, remenant un parell de vegades els trossos perquè s’impregnin bé dels sabors.
- Passat el temps de marinar, s’insereixen els trossos de peix espasa als pals de broquetes, intercalant peix i tomàquets xerri partits per la meitat.
- Es fan les broquetes de peix a la planxa o en una paella ben calenta amb una mica d’oli d’oliva, regant les broquetes amb el líquid de la marinada que hagi quedat fins que el peix estigui daurat pels dos costats.
- Podeu acompanyar aquestes broquetes de peix amb una mica d’amanida verda i una mica d’arròs blanc amb pebrot i ceba, per exemple, perquè així tingueu en un sol plat tots els grups d’aliments nutricionals.
Comments are closed.