Avui us portem una recepta molt mediterrània… calamars farcits! Però atenció, amb un petit canvi que el diferencia dels calamars farcits tradicionals! Us proposem farcir-los de gambes i albergínies!
Els ingredients necessaris per a quatre persones són:
- 4 calamars de ració
- 8 gambes
- 2 albergínies
- 1 ceba
- 2 porros
- sal
- 4 tomàquets
- 50 ml de vinagre balsàmic
I els passos a seguir són els següents:
1r pas. Separar les aletes i les potes de la bossa dels calamars, per a seguidament escaldar les bosses 1 minut en aigua bullent, sense sal.
2n pas. Posar un raig d’oli en una paella o una cassola i saltar-hi les potes i les ales dels calamars.
3r pas. Incorporar les gambes a la paella anterior, coent-ho 1 minut per banda.
4t pas. Separar els caps de les cues de les gambes i apretar-ne els caps per a intentar treure’n l’oli i l’extracte que contenen.
5é pas. Palar les cues.
6é pas. Trinxar la ceba i l’albergínia pelada i afegir-ho a la preparació anterior.
7é pas. Quan la barreja anterior estigui suficientment tova, treure l’oli. Per tal de després poder-ho trinxar i obtenir el farcit.
8é pas. Omplir els calamars del farcit anterior.
9é pas. Coure-ho 15 minuts en una cassola amb oli, tapada i a foc lent. Tot i acompanyat de tomàquet pelat i el vinagre.
10é pas. Podeu servir-ho amb verduretes, com pastanaga o filets de porro saltats.
I això seria tot, una recepta tradicional reinventada, ara és el vostre torn de decidir quina preferiu! En tot cas, sabeu que els millors calamars els trobareu a les Peixateries del Gremi!
Que aprofiti!
Comments are closed.